Een aardlekschakelaar is voor nieuwe woningen in Amsterdam en in de rest van Nederland verplicht. Die verplichting is er niet voor niets. Een aardlekschakelaar zorgt er namelijk voor dat u niet geëlektrocuteerd wordt door het gebruik van een apparaat in huis. Apparaten kunnen kapot gaan en zonder dat u het weet onder stroom komen te staan, doordat er geen kortsluiting ontstaat. Het gevolg daarvan is dat u een enorme schok kunt krijgen wanneer u het apparaat gaat gebruiken.

Testen van het mechanisme

Met de installatie van een aardlekschakelaar in Amsterdam kunt u deze situaties voorkomen en zorgen dat uw huis altijd veilig is. Hierbij is het echter belangrijk dat u de aardlekschakelaar laat installeren door een deskundige elektricien, zoals Ijstroom. Wij hebben onze aardlekschakelaars voorzien van een aparte knop waarmee u de werking van het apparaat kunt testen. Mocht de stroom niet uitvallen, nadat u de knop heeft ingedrukt, is er iets mis met uw elektrotechnische installatie en is het verstandig om direct contact op te nemen, zodat wij het probleem snel kunnen oplossen.

Creëer een veilige leefomgeving

Naast het feit dat elektriciteit op zichzelf al gevaarlijk is, kunnen ook de stroomgeleiders voor onveilige situaties zorgen. Ook hiertegen kunt u diverse maatregelen nemen. Zo is het mogelijk om op bepaalde manieren de elektriciteitssnoeren weg te werken en kunt u onveilige stopcontacten verwijderen. Voor advies over een aardlekschakelaar in Amsterdam of andere maatregelen die u kunt nemen om uw leefomgeving veiliger te maken, kunt u contact opnemen met onze specialisten.